دیتلینگ بیرونی

3 تفاوت لیسه گیری و رنگ خودرو که کسی نمی‌داند

تفاوت لیسه گیری و رنگ خودرو

آسیب دیدن رنگ بدنه خودرو یک اتفاق اجتناب ناپذیر است و یک راننده هر چقدر هم حرفه‌ای باشد، ممکن است بدنه ماشینش دچار خراش و مشکل شود. روش‌های زیادی برای حل این مشکل وجود دارد که انتخاب هر کدام به شدت و نوع آسیب بستگی دارند. در این مطلب از سایت «ریزگان» قصد داریم درمورد تفاوت لیسه گیری و رنگ خودرو صحبت کنیم و توضیح دهیم هر کدام از این روش‌ها چه مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرند. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

تفاوت لیسه گیری و رنگ خودرو

لیسه گیری یا لیسه کشی فرآیندی است که طی آن با کمک وسیله‌ای به نام لیسه، روی قسمت‌هایی از بدنه خودرو که خراشیده شده و آسیب دیده‌اند یک لایه رنگ کشیده می‌شود؛ این کار چندین بار تکرار می‌شود تا خطوط آسیب دیده کاملا پر و یکدست شوند. در مرحله بعد یک لایه کیلر رنگ خودرو که هم خاصیت براق کنندگی و هم محافظت کنندگی دارد روی آن قسمت اعمال می‌شود، سپس سطح مورد نظر با سنباده صیقل داده می‌شود تا نتیجه نهایی کاملا یکدست بوده و قابل تشخیص نباشد.

اما در رنگ کردن ابتدا می‌بایست سطح بدنه صافکاری شود، سپس بتونه کاری انجام شده و رنگ کردن صورت ‌گیرد. رنگ کردن زمانی انجام می‌شود که ضربه و آسیب وارد شده به بدنه انقدر شدید است که با لیسه گیری قابل ترمیم نیست. (خرید وسایل جانبی صافکاری و نقاشی)

در جدول زیر تفاوت لیسه گیری و رنگ خودرو نشان داده شده است:

تاثیر در افت قیمت خودرو هزینه موارد کاربرد
رنگ کردن باعث افت قیمت می‌شود هزینه بالا آسیب‌های شدید
لیسه گیری موثر نیست هزینه نسبتا کم آسیب‌های سطحی

چه مواقعی باید از لیسه گیری استفاده کرد؟

بعد از توضیح درمورد تفاوت لیسه گیری و رنگ خودرو، به این سوال پاسخ می‌دهیم که چه مواقعی باید خودرو را لیسه گیری کرد؟ همان طور که می‌دانید رنگ بدنه خودرو سه لایه دارد که ضربه‌هایی که به بدنه وارد می‌شوند با توجه به عمق و شدت‌شان، به یکی از این لایه‌ها آسیب می‌زند. اگر فقط لایه اول رنگ آسیب ببیند و خراش سطحی باشد، کارشناس لیسه گیری را برای رفع آن انتخاب می‌کند. 

رنگ کردن خودرو

چه مواقعی باید خودرو را رنگ کرد؟

وقتی خودرو در اثر تصادف دچار آسیب شدید ‌شود به طوری که عمق آن به لایه دوم و سوم هم برسد، در این شرایط معمولا کارشناس رنگ کردن را انتخاب می‌کند. 

تفاوت لیسه گیری و رنگ در افت قیمت خودرو

یکی از تفاوت‌های لیسه گیری و رنگ خودرو به تاثیر آنها در افت قیمت خودرو برمی‌گردد. در فرآیند رنگ کردن، کارشناس از بتونه استفاده می‌کند و تمام بخش آسیب دیده را رنگ می‌کند؛ این کار موجب افت قیمت خودرو خواهد شد؛ اما در لیسه گیری فقط به طور جزئی و با لیسه یک لایه رنگ روی قسمت خراش خورده کشیده می‌شود؛ این کار تاثیر روی افت قیمت خودرو ندارد زیرا رنگ اصلی خودرو دستکاری نشده است.

تفاوت لیسه گیری و رنگ خودرو در هزینه

در لیسه گیری نیاز به بتونه کاری نیست و فقط قسمت‌های خراش خورده رنگ می‌شوند، اما در رنگ کردن هم باید بتونه کاری صورت گیرد و هم کل قسمت آسیب دیده رنگ شود، در نتیجه هزینه‌های لیسه گیری نسبت به رنگ کردن پایین‌تر است.

همچنین می‌توانید بعد از لیسه گیری خودرو برای یکدست شدن رنگ، خودرو خود را پولیش کنید. ریزگان یک مرکز معتبر در زمینه ارائه “پولیش حرفه‌ای ماشین در تهران” است

لیسه گیری خودرو

سخن پایانی

لیسه گیری و رنگ کردن هر دو روش‌هایی برای از بین بردن آسیب‌های رنگ بدنه خودرو هستند که متناسب با شدت ضربه و عمق آن توسط کارشناس انتخاب می‌شوند. نحوه اجرای هر کدام از این دو روش، هزینه انجام آنها و تاثیری که روی افت قیمت خودرو می‌گذارند هم با هم متفاوت است. در این مطلب سعی کردیم درمورد تفاوت لیسه گیری و رنگ خودرو و کاربردهای آن به طور مفصل توضیح دهیم. در صورتی که در این مورد نظر یا سوالی دارید، در بخش نظرات با ما درمیان بگذارید. 

 

سوالات متداول

تفاوت لیسه گیری و رنگ خودرو در چیست؟

لیسه گیری و رنگ کردن هر دو برای از بین بردن آسیب رنگ خودرو هستند که متناسب با عمق ضربه یکی از این روش‌ها انتخاب می‌شود. اگر آسیب شدید باشد و لایه‌های عمقی رنگ ضربه خورده باشند، از رنگ کردن استفاده می‌شود، در غیراینصورت لیسه گیری انتخاب بهتری است.

آیا لیسه گیری باعث افت قیمت خودرو می‌شود؟

خیر، در لیسه گیری به وسیله یک لیسه روی خراش‌ها رنگ اعمال می‌شود و تاثیری روی افت قیمت خودرو ندارد.

قیمت لیسه گیری بالاتر است یا رنگ کردن؟

از آنجا که در رنگ کردن هم بتونه کاری نیاز است و هم قسمت آسیب دیده به طور کامل رنگ می‌شود، هزینه‌های آن نسبت به لیسه گیری بیشتر است.

 

author-avatar

درباره متخصص محتوای ریزگان

افراد زیادی درباره دیتلینگ صحبت می‌کنند اما تعداد کمی از آن‌ها در این حوزه تخصص دارند. من به عنوان نویسنده سایت ریزگان، سالهاست که در حوزه خودرو مشغول به فعالیتم و به دیتیلینگ ماشین‌ها علاقه زیادی دارم. امیدوارم که بتونم اطلاعاتم را به بهترین شکل با شما به اشتراک بگذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *