مراقبت از صندلی‌ها

جلوگیری از ترک خوردن چرم صندلی خودرو با رعایت 6 نکته

ترک خوردن چرم صندلی خودرو

ترک خوردن چرم صندلی خودرو را چگونه می‌توان رفع کرد؟ در صورتی روکش چرمی را برای صندلی ماشین خود انتخاب کرده باشید، باید مراقبت منظم از آن را در برنامه خود قرار دهید. روکش چرمی برخلاف روکش پارچه‌ای، به مرور آسیب دیده و ترک می‌خورد. در نتیجه باید از پاک کننده و اسپری مخصوص برای آن استفاده کرد. در این مطلب از سایت «ریزگان» قصد داریم در مورد دلایل ترک خوردن چرم صندلی خودرو، راه‌های جلوگیری از آن و روش‌های ترمیم آن صحبت کنیم، پس اگر روکش صندلی‌های ماشین شما چرمی است و با این مسئله مواجهید، این مطلب را تا انتها بخوانید.

دلایل ترک خوردن چرم صندلی خودرو

در زیر به دلایلی که باعث ترک خوردن چرم صندلی خودرو می‌شوند می‌پردازیم:

  • تمیز نکردن و آلودگی: نشستن گرد و خاک روی روکش و تمیز نکردن طولانی مدت آن به مرور باعث فرسودگی و ترک خوردن روکش چرمی خواهد شد. (مقاله مرتبط: بهترین تمیز کننده چرم خودرو)
  • ریختن مواد غذایی یا شیمیایی روی روکش: هر ماده‌ای که روی روکش چرمی ریخته شود، چه ماده غذایی باشد و چه خوراکی، می‌تواند باعث خرابی و ترک خوردن روکش صندلی شود.
  • تغییرات ناگهانی دما: پارک کردن ماشین در فضای آزاد و زیر نور خورشید می‌تواند باعث انبساط و انقباض روکش صندلی شده و باعث ایجاد ترک در آن شود.

ترک خوردن صندلی چرم

جلوگیری از ترک خوردن چرم خودرو

برای اینکه روکش چرمی ترک نخورد، نکات زیر را رعایت کنید:

  • انتخاب روکش مناسب و نصب درست آن: روکشی که برای صندلی ماشین انتخاب می‌کنید باید مخصوص مدل ماشین باشد؛ همچنین این روکش باید درست نصب شود تا نشستن سرنشینان روی صندلی باعث تاشدن و تغییر حالت آن نشود. در این شرایط احتمال خرابی و ترک خوردن روکش کمتر خواهد شد.
  • تمیز کردن مداوم روکش چرمی: تمیز کردن و پاکسازی مرتب روکش یکی از عوامل اصلی افزایش طول عمر روکش چرمی است. در نتیجه برای حفظ ساختار آن و جلوگیری از ترک خوردن، اجازه ندهید گرد و خاک روی آن باقی مانده و در بافتش نفوذ کند.
  • جلوگیری از تغییرات شدید دمایی: تا جای ممکن ماشین را در آفتاب قرار ندهید زیرا دمای داخل خودرو کامل بالا رفته و روکش صندلی‌ها منبسط می‌شود، همچنین تابش مستقیم اشعه ماورابنفش خورشید روی چرم اثرات مخرب خواهد داشت، علاوه براین، شب‌ها ماشین را در پارکینگ پارک کنید تا سرما باعث انقباض زیاد روکش نشود. در شرایطی که مجبور به پارک کردن ماشین در آفتاب هستید، می‌توانید از آفتابگیر استفاده کنید تا اثرات نور خورشید را به حداقل برسانید.
  • پاک کردن سریع روکش بعد از ریختن مواد غذایی و شیمیایی: اگر ماده غذایی یا خوراکی روی صندلی ماشین ریخت، قبل از خشک شدن به سرعت آن را پاک کنید به طوری که هیچ اثری از آن روی روکش باقی نماند، در غیر اینصورت باعث خرابی و ترک خوردن روکش خواهد شد.
  • استفاده از واکس مخصوص یا نرم کننده: بهتر است روکش صندلی را هر هفته با واکس یا نرم کننده مخصوص روکش صندلی چرمی چرب کنید تا از خشک شدن و ترک خوردن آن جلوگیری شود. (خرید محافظ چرم خودرو )
  • قرار ندادن وسایل تیز و برنده را روی روکش: کلید، چاقوی جیبی، کارد میوه خوری یا هر وسیله تیز دیگری که می‌تواند باعث آسیب و ترک خوردن چرم صندلی خودرو شود روی صندلی قرار ندهید.

اگر تصمیم به تعویض روکش صندلی خود دارید و روکش پارچه ای را مناسب صندلی خودرو میدانید مقاله روکش صندلی چرم بهتر است یا پارچه ای را مطالعه کنید.

ترمیم ترک چرم صندلی ماشین

برای ترمیم چرم صندلی ماشین، چند روش وجود دارد، از جمله:

ترمیم چرم صندلی با استفاده از چرم مایع

چرم مایع یک ماده چسب مانند است و در رنگ‌های مخلتف می‌توانید آن را تهیه کنید. برای ترمیم روکش صندلی با این روش ابتدا محصولی همرنگ روکش صندلی‌های ماشین خریداری کنید، سپس مقداری از آن را روی بخشی از صندلی امتحان کنید تا مطمئن شوید دقیقا همرنگ روکش است. 

در مرحله بعد قسمت ترک خورده و اطراف آن را با الکل کاملا تمیز کرده و اجازه دهید کاملا خشک شود، سپس چرم مایع را با کمی آب رقیق کنید و با اسفنج روی قسمت‌های ترک خورده بکشید و اجازه دهید خشک شود. این کار را چند بار تکرار کنید تا قسمت آسیب دیده کاملا ترمیم شود.

ترمیم چرم صندلی با استفاده از وصله

یک تکه چرم که همرنگ و هم‌بافت روکش صندلی باشد تهیه کنید، ‌آن را به اندازه کمی بزرگتر از قسمت پاره شده روکش برش بزنید، سپس آن را با چسب روی روکش بچسبانید. لبه‌های تکه برش خورده را به داخل روکش بفرستید تا نتیجه نهایی تمیزتر دیده شود.

ترمیم چرم صندلی با استفاده از وصله

ترمیم چرم صندلی با استفاده از کیت ترمیم

یک کیت ترمیم که همرنگ روکش صندلی باشد باشد تهیه کنید. ابتدا روکش را با آب صابون رقیق تمیز کرده و اجازه دهید کمی خیس شود، بعد ماده فیلر را با کاردک روی قسمت آسیب دیده بکشید و قسمت مورد نظر را کاملا پر کنید. این کار را لایه لایه تکرار کنید تا سطح روکش کاملا صاف و یکدست شود. بعد از هر لایه‌ای که روی روکش می‌زنید اجازه دهید کاملا خشک شود و با سنباده آن را بکشید تا ناصافی‌ها و اضافه‌های آن از بین رود. بعد از اعمال فیلر، قسمت مورد نظر را رنگ کنید تا با سایر قسمت‌ها یکدست شود. رنگ زدن را هم بهتر است لایه لایه انجام دهید و با اعمال هر لایه به آن فرصت دهید کاملا خشک شود. در کیت‌های ترمیم، سیلانت چرم و دستمال تمیز هم قرار داده شده که در انتهای کار باید روی بخش مورد نظر بکشید تا از خشک شدن و آسیب دیدن مجدد چرم جلوگیری صورت گیرد.

 به گفته سایت fibrenew برای جلوگیری از ترک خوردن چرم صندلی خودرو می‌بایست صندلی‌های خود را به طور مرتب تمیز کرده، از آنها در برابر اشعه ماوراء بنفش و دمای شدید محافظت کنید و از محصولات مراقبت از چرم با کیفیت بالا استفاده کنید، تا از ایجاد ترک روی صندلی چرمی جلوگیری شود.

سخن پایانی

استفاده از روکش چرمی برای صندلی در عین حال که بسیار زیبا و شیک است، به مراقبت‌های ویژه‌تری نسبت به روکش پارچه‌ای نیاز دارد. شما با استفاده از نکاتی که در بالا به آنها پرداختیم، می‌توانید از ترک خوردن چرم صندلی خودرو پیشگیری کرده یا آن را ترمیم کنید. در صورتی که در این مورد نظر یا سوالی دارید، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

 

سوالات متداول

ترک خوردن چرم صندلی خودرو به چه دلایلی می‌تواند اتفاق بیفتد؟

تمیز نکردن و آلودگی، ریختن مواد غذایی یا شیمیایی روی روکش و تغییرات ناگهانی دما از جمله دلایل ترک خوردن روکش چرم صندلی خودرو هستند.

برای پیشگیری از ترک خوردن روکش چرمی چه اقداماتی می‌توان انجام داد؟

انتخاب روکش مناسب و نصب درست آن، تمیز کردن مداوم روکش چرمی، جلوگیری از تغییرات شدید دمایی، پاک کردن سریع روکش بعد از ریختن مواد غذایی و شیمیایی، استفاده از واکس مخصوص یا نرم کننده و قرار ندادن وسایل تیز و برنده را روی روکش از جمله اقداماتی هستند که برای جلوگیری از آسیب به روکش می‌توان انجام داد. 

چه روش‌هایی برای ترمیم چرم آسیب دیده وجود دارد؟

استفاده از چرم مایع، وصله زدن و ترمیم با استفاده از کیت ترمیم روش‌هایی هستند که با کمک آنها می‌توان خرابی روکش چرم را ترمیم کرد.

 

 

author-avatar

درباره متخصص محتوای ریزگان

افراد زیادی درباره دیتلینگ صحبت می‌کنند اما تعداد کمی از آن‌ها در این حوزه تخصص دارند. من به عنوان نویسنده سایت ریزگان، سالهاست که در حوزه خودرو مشغول به فعالیتم و به دیتیلینگ ماشین‌ها علاقه زیادی دارم. امیدوارم که بتونم اطلاعاتم را به بهترین شکل با شما به اشتراک بگذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *