نگهداری از خودرو مشکی| ۴ نکته مهم برای ماشین بازها
آبان ۲۱, ۱۴۰۳۵ تفاوت پولیش با سرامیک خودرو | مزایا و معایب هر روش
آبان ۲۶, ۱۴۰۳منظور از احیای رنگ خودرو چیست؟ رنگ خودرو علاوه بر اینکه یکی از فاکتورهای اساسی در زیبایی و جذابیت خودرو است، در حفظ ارزش و قیمت ماشین هم تاثیر مستقیم خواهد گذاشت. وقتی رنگ بدنه یک خودرو سالم و با کیفیت باشد، هنگام فروش با قیمت بالاتری میتوانید آن را بفروشید. مسئله این است که رنگ خودرو در اثر عوامل مختلفی مثل گذر زمان، نور خورشید، آلودگی و غیره دچار آسیب میشود، برای اینکه بتوانید این رنگ را شبیه روز اول کنید، لازم است آن را احیا کنید. در این مطلب از سایت «ریزگان» قصد داریم درمورد احیای رنگ خودرو، مراحل اجرای آن و مزایا و معایبی که میتواند داشته باشد صحبت کنیم.
احیای رنگ خودرو چیست؟
احیای رنگ خودرو به معنی از بین بردن تمام آسیبهای ایجاد شده روی رنگ بدنه خودرو مثل خط و خش، کدر شدگی، مات شدگی، آفتاب سوختگی، زنگ زدگی و غیره است. این کار با روشهایی مثل شستوشو، پولیشکاری، سرامیک کردن، واکس زدن و غیره انجام میشود. این اقدامات میتوانند مشکلات ایجاد شده روی رنگ را تا حدود زیادی از بین برده و آن را شبیه روز اول جذاب و درخشان کنند.
مراحل احیای رنگ خودرو
برای احیای رنگ خودرو، در صورتی که بخواهید آن را اصولی انجام دهید، مراحل زیر باید اجرا شوند:
- بررسی و تشخیص نوع آسیب: ابتدا میبایست نوع آسیبی که به رنگ وارد شده بررسی و تشخیص داده شود. در صورت لزوم ممکن است زیرسازی رنگ، صافکاری، سنباده کشی و غیره نیاز باشد.
- شستوشوی اصولی: بعد از تشخیص نوع آسیب، و قبل از اینکه اقدامی انجام دهید لازم است ماشین با شوینده مخصوص و به شکل اصولی شسته شود. معمولا این کار با شامپو بدنه خودرو یا شوینده نانو انجام میشود.
- صافکاری و لیسه کشی: در صورتی که کارشناس تشخیص دهد، لازم است بعضی قسمتها صافکاری و لیسه کشی شده تا بخشهای زنگ زده و ناهموار یکدست شوند.
- پولیش کاری: در مرحله بعد باید با استفاده از دستگاه پولیش تمام سطح بدنه پولیش کاری شود تا اثرات آفتاب سوختگی، خط و خش، رنگ پریدگی ماشین و غیره از بین بروند. پولیش حرفه ای ماشین باعث صاف شدن بیشتر رنگ و براقیت آن خواهد شد.
- واکس زدن: بعد از اتمام پولیش کاری، باید بدنه خودرو واکس زده شود. واکس زدن علاوه بر اینکه رنگ را براق و درخشان میکند، باعث حفاظت آن در برابر اشعه ماورابنفش خورشید، خط و خش و آلودگی خواهد شد. معمولا توصیه میشود ماشین را هر دو یا سه ماه یکبار واکس بزنید. (مقاله مرتبط: واکس خودرو چیست)
- سرامیک کردن: سرامیک کردن یکی از بهترین راهها برای محافظت از رنگ خودرو است که برخلاف واکس، محافظت طولانی مدتی ایجاد میکند. اگر نمیتوانید همیشه و مرتب ماشین را واکس بزنید، استفاده از سرامیک بهترین گزینه برای حفظ درخشندگی ماشین است و رنگ بدنه را در مقابل اثرات محیطی مقاوم میکند.(ریزگان یک مرکز معتبر در زمینه ارائه “خدمات سرامیک خودرو در تهران” است)
مزایا و معایب احیای رنگ خودرو
در ادامه به مزایا و معایب احیای رنگ خودرو میپردازیم:(+)
مزایا
- این فرآیند باعث از بین رفتن آسیبها و مشکلات رنگ بدنه میشود و از گسترش آنها جلوگیری خواهد کرد.
- احیای رنگ خودرو باعث افزایش ارزش آن در بازار خواهد شد.
- از آنجا که در اجرای آن از واکس و سرامیک استفاده میشود، در نهایت خودرو درخشان و جذاب خواهد شد.
- به دلیل اجرای واکس و سرامیک، رنگ بدنه در مقابل آسیبهای احتمالی و عوامل محیطی محافظت میشود.
معایب
- احیای رنگ خودرو حتما باید توسط یک کارشناس باتجربه انجام شود.
- این فرآیند زمانبر است و ممکن است حتی چند روز به طول بیانجامد.
- احیای رنگ خودرو نسبتا هزینه زیادی دارد و برای اجرای آن لازم است از ابزارهای تخصصصی استفاده کنید.
نکات مهم بعد از احیای رنگ خودرو
بعد از احیای رنگ خودرو، نکات زیر را رعایت کنید:
- اگر ماشین را سرامیک کردهاید، هر ۲ یا ۳ ماه یکبار از اسپری بازسازی سرامیک استفاده کنید تا اگر جایی از سرامیک دچار آسیب شده، احیا شود.
- اگر بدنه را واکس زدهاید، هر ۳ یا ۴ ماه یکبار آن را تجدید کنید.
- از شوینده مخصوص برای شستن خودرو استفاده کنید
- ماشین را بعد از شستن حتما خشک کنید
- تا جای ممکن سعی کنید ماشین را برای مدت طولانی در آفتاب پارک نکنید.
سخن پایانی
احیای رنگ خودرو یک فرآیند تخصصی و تقریبا زمانبر است که برای اجرای آن به ابزار و وسایل تخصصی نیاز است. هدف از انجام این کار این است که آسیبها و نواقص ایجاد شده روی رنگ خودرو احیا و ریکاوری شوند تا هم ماشین جذابیت اولیه را بدست آورد، هم ارزش آن حفظ شود. در این مطلب درمورد این فرآیند و جنبههای مختلف آن پرداختیم. در صورتی که در این مورد نظر یا سوالی دارید، در قسمت نظرات با ما درمیان بگذارید.
سوالات متداول
احیای رنگ خودرو چیست؟
احیای رنگ خودرو به معنی از بین بردن تمام آسیبهای ایجاد شده روی رنگ بدنه خودرو مثل خط و خش، کدر شدگی، مات شدگی، آفتاب سوختگی، زنگ زدگی و غیره است.
احیای رنگ خودرو چه مراحلی دارد؟
این کار طی مراحلی مثل شستوشو، پولیشکاری، سرامیک کردن، واکس زدن و غیره (بسته به میزان خرابی رنگ) انجام میشود.
احیای رنگ ماشین چه مزایایی دارد؟
احیای رنگ ماشین علاوه بر اینکه از گسترش آسیبهای بدنه جلوگیری میکند، باعث زیباتر شدن خودرو و افزایش ارزش آن خواهد شد.