


۵ تا از بهترین مارک شیشه دودی + صفر تا ۱۰۰ انتخاب بهترین شیشه دودی
اردیبهشت ۶, ۱۴۰۴پولیش کاری یک فرایند تخصصی است که روی بدنه خودرو انجام میگیرد تا خط و خشها از بین بروند. این کار نیاز به تخصص و دقت بالایی دارد و اگر فردی این دقت را نداشته باشد، ممکن است با مشکل سوختن رنگ حین پولیش کاری مواجه شود. بهتر است بدانید، بدنه خودرو از چند لایه، فلز، آستر، بتونه، رنگ و کیلر تشکیل شده است و اگر در حین پولیش کاری سطح بدنه زیاد گرم شود، ممکن است لایه کیلر بسوزد و مشکلاتی را به وجود آورد. در این نوشته از ریزگان قصد داریم علت سوخت رنگ حین پولیش کاری و نحوه جلوگیری از آن را توضیح دهیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.
منظور از سوختن رنگ حین پولیش کاری چیست؟
سوختن رنگ در پولیش کاری به حالتی میگویند که بر اثر تولید حرارت بیش از حد هنگام استفاده از پولیشر، لایه شفاف (کیلر) و حتی رنگ پایه، دچار نازکی یا آسیب میشوند. سوختن رنگ ماشین میتواند باعث ایجاد هالههای مات روی بدنه و حتی تغییر رنگ شود و هزینههای مالی را به وجود آورد.
دلایل مختلفی میتواند باعث سوختن رنگ حین پولیش کاری شود که از جمله آنها میتوان به استفاده از پد یا خمیر بسیار ساینده، تنظیم دور بالاتر از حد مجاز و فشار مستمر روی یک نقطه اشاره کرد.
علائم سوختن رنگ حین پولیش کاری
سوختن رنگ حین پولیش کاری یک سری علائم دارد که عبارتند از:
- هالههای مات یا خاکستری: مناطقی از بدنه خودرو، براقیت خود را از دست میدهد و به رنگ تیره یا مات دیده میشود.
- لکههای رنگی متفاوت: در موارد شدید، رنگ پایه، روشنتر یا تیرهتر از محیط پیرامون دیده میشود.
- خطوط یا حلقههای قابل مشاهده: توقف بیش از حد در یک نقطه میتواند خطوط دایرهای شکل ایجاد کند که به راحتی با چشم دیده میشوند.
به نقل از torque.com پولیش کاری تنها زمانی میتواند باعث سوختن رنگ شود که پولیش کار مهارت کافی نداشته باشد.
بررسی دلایل سوختن رنگ حین پولیش کاری
سوختن رنگ در پولیش کاری دلایل مختلفی دارد که در این بخش ۶ علت اصلی آن را بررسی میکنیم.
۱- بالا رفتن دمای سطح بدنه خودرو و داغ شدن بیش از اندازه آن
اصلیترین دلیل سوختن رنگ حین پولیش کاری، بالا رفتن دمای بدنه خودرو و داغ شدن بیش از حد آن است. درست است که در هنگام پولیش کاری دمای بدنه مقداری افزایش پیدا میکند، اما نباید به اندازهای باشد که دست را بسوزاند؛ بنابراین باید در زمان کار، به طور دائم دمای بدنه را بررسی کنید و مطمئن شوید که بدنه خیلی داغ نیست. بالا بودن حرارت میتواند ساختار پلیمری کیلر را تغییر دهد و خاصیت بازتاب آن را از بین ببرد.
۲- کنترل نکردن سرعت حرکت دستگاه و فشار وارده بر بدنه
زمانی که دور موتور دستگاه پولیش بیشتر میشود، تعداد برخوردهای پد با سطح رنگ در هر دقیقه افزایش پیدا میکند؛ در نتیجه منجر به بیشتر شدن اصطکاک و تولید حرارت بیشتر میشود. طبق استانداردهای خودروسازی، اگر دما، بالای ۴۶ درجه سانتیگراد برود، احتمال سوختن کیلر وجود دارد. برای جلوگیری از این مشکل، پیشنهاد میشود سرعت را بین ۱۰۰۰ الی ۱۲۰۰ دور در دقیقه محدود کنید و به بیشتر از ۱۵۰۰ نروید. در کنار این مسئله، حرکت مداوم و یکنواخت دستگاه روی بدنه، به توزیع بهتر گرما کمک میکند و جلوی سوختن رنگ حین پولیش کاری را میگیرد.
دقت داشته باشید که سوختن کیلر رنگ خودرو با استفاده از دستگاههای پولیش روتاری به نسبت بیشتر است و باید دقت زیادی داشته باشید. (مقاله مرتبط: کیلر رنگ خودرو چیست)
۳- عدم رعایت فاصله زمانی بین دو پولیش کاری
سومین علت سوختن رنگ حین پولیش کاری، رعایت نکردن فاصله بین مراحل مختلف پولیش کاری است. برای اینکه مشکلی برای رنگ خودرو به وجود نیاید، بعد از پولیش کردن یک ناحیه، اجازه دهید ناحیه مورد نظر خنک شود. وقتی با دستگاه پولیش کار میکنید، اصطکاک بین پد و رنگ خودرو باعث تولید گرما میشود؛ اگر بلافاصله، همان ناحیه را پولیش کنید، رنگ فرصت خنک شدن پیدا نمیکند. درست شبیه به اینکه یک تکه فلز داغ را باز هم روی شعله نگه دارید.
زمان دقیقی بین پولیش کاریها وجود ندارد؛ اما بهتر است بین ۵ الی ۱۵ دقیقه صبر کنید و با زدن دست نیز میتوانید دمای بدنه را تشخیص دهید.
۴- بررسی نکردن نوع رنگ بدنه خودرو
همه خودروها رنگ و ساختار پوششی یکسانی ندارند و اگر بدون شناخت درست، اقدام به پولیش کاری کنید، ممکن است به رنگ بدنه صدمه وارد شود. جنس و ضخامت لایههای رنگی خودرو با توجه به کشور سازنده و برند، متفاوت است. بعضی خودروها، بهخصوص خودروهای اقتصادی، کیلر نازک و ضعیفی دارند و در برابر حرارت یا پولیش زیاد، از مقاومت کمتری برخوردار هستند. رنگهای تیره مثل مشکی و سرمهای، رنگهای بدون کیلر، رنگهای تازه اسپری شده و رنگهای حساس مثل متالیک یا مرواریدی، آسیبپذیری بیشتری در پولیش کاری دارند و باید توسط افراد متخصص و حرفهای انجام شود.
۵- استفاده از پد نامناسب برای پولیشکاری
علت بعدی سوختن رنگ حین پولیش کاری، استفاده از پد نامناسب است. برخیها بر این باورند با هر پدی میتوان خودرو را پولیش کرد، اما واقعیت این است که پد نامناسب میتواند باعث تولید بیش از حد حرارت، ایجاد خط و خش و حتی از بین رفتن لایه کیلر شود. هر مرحله از پولیش کاری نیاز به پد مخصوص دارد و باید در زمان مناسب از آنها استفاده کنید.
استفاده از پدهای فرسوده یا آلوده، به کار بردن پد بزرگ برای نواحی کوچک و استفاده مداوم از پد بدون خنک کردن، میتوانند به رنگ خودرو صدمه وارد کنند.
۶- آماده نکردن بدنه خودرو قبل از پولیش کاری
یکی دیگر از اشتباهات رایج در پولیش کاری، آماده نکردن بدنه خودرو قبل از شروع پولیش است. اگر سطح خودرو کثیف، آلوده یا چرب باشد، فرایند پولیش نتیجه خوبی نخواهد داشت و حتی میتواند باعث ایجاد خط و خش شود. توصیه میکنیم قبل از پولیش، بدنه خودرو را با شامپو بدنه خودرو تمیز کنید تا همه آلودگیها از بین بروند.
راه حلی مطمئن برای جلوگیری از سوختن رنگ حین پولیش کاری
پولیش کاری یک کار تخصصی است و در کنار ابزارهای حرفهای، نیاز به افراد باتجربه دارد. به همین دلیل بهترین راهکار برای جلوگیری از سوختن رنگ حین پولیش کاری، استفاده از خدمات یک مجموعه حرفهای است. ریزگان با داشتن تجهیزات به روز و تیمی باتجربه، خدمات پولیش خودرو در تهران ارائه میکند. استفاده از محصولات باکیفیت برای کاهش خطا، سرعت انجام کار بالا، قیمت منصفانه و تجهیزات به روز، از اصلیترین ویژگیهای این مجموعه هستند. در کنار این خدمت، فروشگاه ریزگان انواع لوازم و تجهیزات دیتیلینگ خودرو را با قیمت مناسب و کیفیت بالا در اختیار مشتریان قرار میدهد.
اگر در رابطه با خدمات این مجموعه نیاز به راهنمایی بیشتری داشتید، با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید.
سوالات متداول
۱. پولیش کاری خودرو را هر چند وقت یکبار میتوان انجام داد؟
برای حفظ براقی رنگ خودرو، بهتر است هر ۶ ماه یکبار خودرو را پولیش کنید؛ البته این مساله به شرایط محیطی بستگی دارد و برای خودروهایی که در معرض آلودگی هستند و زیر نور خورشید قرار دارند، بهتر است هر ۳-۴ ماه پولیش شوند؛ اما خودروهایی که در پارکینگ نگهداری میشوند، سالی یکبار هم کافی خواهد بود.
۲. آیا پولیش کاری میتواند به رنگ خودرو صدمه بزند؟
اگر دور دستگاه پولیش به درستی تنظیم نشود و از پدهای نامناسب استفاده کنند، گرمای بیش از اندازه حین پولیش کاری ایجاد میشود و ممکن است رنگ بدنه صدمه ببیند؛ به همین دلیل توصیه میکنیم پولیش را فقط به افراد متخصص و باسابقه واگذار کنید.
۳. چطور از سوختن رنگ خودرو در پولیش کاری جلوگیری کنیم؟
با کنترل دور دستگاه (RPM متوسط)، فشار ملایم، استفاده از پد و خمیر مناسب، حرکت مداوم روی سطح بدون توقف طولانی و استراحتهای کوتاه برای خنک شدن، خطر سوختن پولیش را به حداقل میرسانند.
۴. بعد از پولیش کاری چه کاری باید انجام دهیم؟
بهتر است بعد از پولیش کاری، از واکس استفاده کنید؛ چرا که واکس یک لایه محافظ ایجاد کرده و براقیت را به مدت طولانی حفظ میکند.