ماندگاری سرامیک خودرو چند سال است؟| معرفی 6 راه افزایش آن
آبان 14, 14034 تاثیر آفتاب روی رنگ خودرو |قبل از آسیب به رنگ بخوانید!
آبان 19, 1403رنگ خودرو از چند لایه مختلف تشکیل شده که در اثر ضربه، ممکن است یک یا همه این لایهها آسیب ببینند. برای رنگ آمیزی و رفع مشکل خرابی رنگ لازم است زیرسازی رنگ خودرو انجام شود و این کار به گونهای صورت گیرد که موجب شود رنگ نهایی با رنگ سایر بخشها کاملا یکدست و یکپارچه باشد. در این مطلب از سایت «ریزگان» قصد داریم در مورد زیرسازی رنگ خودرو، دلایل انجام و مراحل اجرای آن صحبت کنیم. پس تا انتهای این نوشته همراه ما باشید
دلایل زیرسازی رنگ خودرو
زیرسازی رنگ خودرو برای ایجاد یک بستر مناسب صورت میگیرد تا نواقص بدنه کاهش پیدا کرده و برای رنگ کردن آماده شود.
- زیرسازی باعث میشود رنگ نهایی کاملا یکدست شده و با رنگ سایر بخشها همخوانی داشته باشد.
- این کار باعث میشود رنگ بهتر به سطح بدنه بچسبد و مثل یک لایه چسب بین بدنه و رنگ قرار میگیرد.
- زیرسازی باعث میشود بعد از رنگ کردن احتمال زنگ زدگی و پوسیدگی کاهش یابد و طول عمر رنگ بیشتر شود. (مقاله مرتبط: محافظت از رنگ خودرو)
مراحل زیرسازی رنگ خودرو
- پاکسازی و از بین بردن آلودگیها: اولین اقدام برای شروع زیرسازی، تمیز کردن بدنه و از بین بردن آلودگیهاست. سطح بدنه را با شامپوی مخصوص بشویید و هر گونه گرد و غبار، لکه و آلودگی را از سطح آن پاک کنید. برای رفع آلودگیهای سمج میتوانید از سنباده کمک بگیرید. (مقاله مرتبط: بهترین مایع شوینده خودرو)
- بتونه کاری: این مرحله یکی از اصلیترین مراحل زیرسازی رنگ خودرو است. در بتونه کاری ناهمواریها صاف و یکدست میشوند به طوری که هیچ فرورفتگی یا برآمدگیای در بدنه وجود نداشته باشد. این کار باعث یکدست شدن رنگ نهایی خواهد شد.
- سنباده کشی: بعد از بتونه کاری، نوبت به سنباده کشی است. کارشناس با یک سنباده مناسب سطح مورد نظر را سنباده میکشد تا هر گونه ناهمواری که تا این مرحله رفع نشده را از بین ببرد. این مرحله به تخصص و مهارت بالایی نیاز دارد.
- آسترکشی: استفاده از لایه آستر یا پرایمر یک نکته کلیدی در دستیابی به سطح صاف و یکدست است. این لایه هم باعث صافتر شدن سطح میشود، هم رنگ نهایی را یکنواختتر میکند و هم از پوسیدگی و زنگ زدگی رنگ جلوگیری خواهد کرد. برای اجرای آسترکشی دقت کنید هیچ گونه برآمدگی یا ناهمواریای روی سطح به وجود نیاید زیرا این مسئله باعث میشود رنگ به خوبی روی بدنه قرار نگیرد.
نکات مهم در زیرسازی رنگ خودرو
هنگام اجرای زیرسازی رنگ خودرو، نکات زیر را مد نظر داشته باشید؛
- زیرسازی رنگ خودرو را در یک محیط بسته و به دور از گرد و خاک انجام دهید.
- اگر لکه چربی روی بدنه ماشین است در مرحله پاکسازی آن را از بین ببرید، میتوانید از حلال مناسب (مثلا تینر) برای پاک کردن آن استفاده کنید.
- اگر قسمتهایی از بدنه زنگ زدگی دارد یا اکسید شده است با برسهای سیمی بخشهای زنگ زده را از بین ببرید.
- لایه پرایمر یا آستر مهمترین مرحله در اجرای زیرسازی رنگ خودرو است، در نتیجه هنگام اجرای آن نباید هیچ ترک، ناهمواری یا تخلخلی وجود داشته باشد.
- هنگام سنباده کشیدن از سنبادهای با زبری متوسط استفاده کنید و دقت کنید تمام قسمتها مثل گوشهها، زاویهها و قسمتهای زاویهدار را سنباده بکشید.
- بعد از سنباده کشیدن، برای اینکه سطح یکدستتر شود، آن را با یک دستمال که کمی با آب یا الکل مرطوب شده، بکشید.
سخن پایانی
در این مطلب در مورد زیرسازی رنگ خودرو، اهمیت آن و مراحل اجرای آن صحبت کردیم. در صورتی که این کار درست صورت گیرد و مراحل اجرای آن اصولی اجرا شود، نواقص به وجود آمده روی سطح به خوبی برطرف میشوند و رنگ نهایی هیچ تفاوتی با رنگ سایر بخشها نخواهد داشت. در صورتی که در مورد این موضوع نظر یا سوالی دارید، در بخش نظرات با ما درمیان بگذارید.
سوالات متداول
به چه دلایلی زیرسازی رنگ خودرو انجام میشود؟
زیرسازی باعث میشود رنگ نهایی کاملا یکدست شده و با رنگ سایر بخشها همخوانی داشته باشد.، همچنین باعث میشود رنگ بهتر به سطح بدنه بچسبد و مثل یک لایه چسب بین بدنه و رنگ قرار میگیرد. علاوه بر این، زیرسازی باعث میشود بعد از رنگ کردن احتمال زنگ زدگی و پوسیدگی کاهش یابد و طول عمر رنگ بیشتر شود.
برای زیرسازی رنگ خودرو چه مراحلی باید اجرا شود؟
پاکسازی، بتونه کاری، سنباده کشی و آستر کشی یا اجرای پرایمر، مراحل اصلی در زیرسازی رنگ بدنه خودرو هستند.
مهمترین مرحله در اجرای زیرسازی رنگ بدنه خودرو کدام مرحله است؟
مرحله آسترکشی یا پرایمر کلیدیترین و مهمترین مرحله در اجرای زیرسازی است و حتما باید درست و اصولی اجرا شود.